ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΤΟ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΠΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,  ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΖΩΑ, ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.


http://dspace.aua.gr/xmlui/bitstream/handle/10329/6353/Galanou_S.pdf;sequence=3)


ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΙΝΑΚΑ, ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 57 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 11 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ) ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ 40 ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ 8 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΣΕΒ), ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΕΙΝΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ  ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ 3,5 ΩΡΕΣ/ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ; ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ..... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ.


ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ; ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.


ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ 750 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ (ΚΑΘΑΡΑ 652,63 ΕΥΡΩ). ΑΡΑ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 163 ΕΥΡΩ!

ΒΛΕΠΕ: https://www.elke.uoc.gr/services/payroll/calculator.html?v=3





ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ)  ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 4.631 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΜΙΚΤΑ (28 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ) ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΕ 3.447 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΙΚΤΑ (21 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ) ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ 2.769 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΜΙΚΤΑ (17 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ).


ΒΛΕΠΕ: https://www.agrotypos.gr/chrima/opekepe-ypaat/oi-amoives-ton-melon-ds-tou-opekepe-apokalyptika-stoicheia-sti-vouli


ΒΛΕΠΕ: https://www.ypaithros.gr/seb-tetraplasies-amoibes-dimosio-sxesi-georgia-ktinotrofia/


ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΜΑΣ ΚΡΕΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ  ΠΟΛΙΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ). ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.






 
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΙ Ε.ΣΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΙΒΙΛΑΚΗΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ


ΤΗΛ. 6942074243 - E-MAIL: giannisvivilakis.esy@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια