ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ


Οι πρόσφατες θεομηνίες έχουν φέρει σε αδιέξοδο πολλούς παραγωγούς στην περιοχή της Μακρυνείας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αγρίνιο.

Για το θέμα αυτό ο ΑγροΤύπος μίλησε με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Μακρυνείας, κ. Σπύρο Κοτοπούλη. Όπως μας είπε ο ίδιος πολλές κτηνοτροφικές μονάδες έχουν αποκοπεί λόγω των ζημιών σε δρόμους και υποδομές, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μη μπορούν να φθάσουν, να ταΐσουν τα ζώα τους.

«Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής μας και του Αρακύνθου βρίσκονται σε απόγνωση», σημειώνει ο κ. Κοτοπούλης, τονίζοντας πως οι Αρχές και ο δήμος έχει παράσχει βοήθεια, όμως αυτή δεν είναι αρκετή, από την άποψη ότι είναι δύσκολο για έναν κτηνοτρόφο να αφήσει το σπίτι του (που έχει υποστεί ζημιά) και τη μονάδα του και να πάει να μείνει σε ξενοδοχείο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.


ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.


«Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής μας και του Αρακύνθου βρίσκονται σε απόγνωση», σημειώνει από την πλευρά του, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας.

Αγροτικοί και επαρχιακοί δρόμοι (Άγιος Ανδρέας- Μεσάριστα, Άνω Μακρινού-Κάτω Μακρινού κ.α.) έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χωριών (Καζανέϊκα κ.α.), με την προσέγγιση σε χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες να είναι σχεδόν αδύνατη.


ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Ή ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΣ;;


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Μακρυνείας

Οι πλημμύρες του Σαββατοκύριακου 11 με 12 Δεκέμβρη έφεραν μεγάλες καταστροφές στα χωριά μας. Αγροτικοί και επαρχιακοί δρόμοι (Άγιος Ανδρέας- Μεσάριστα, Άνω Μακρινού-Κάτω Μακρινού κ.α.) έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χωριών (Καζανέϊκα κ.α.), με την προσέγγιση σε χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες να είναι σχεδόν αδύνατη, με αποτέλεσμα να διατρέχουμε κίνδυνο αφού πηγαίνουμε από άλλους ακατάλληλους δρόμους. Χωριά όπως η Μεσάριστα και το Άνω Κεράσοβο έχουν εκκενωθεί μερικώς, με τις κατολισθήσεις να απειλούν τα χωριά. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε διακοπές ρεύματος και νερού.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής μας και του Αρακύνθου βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα μηδαμινά έργα υποδομής στην περιοχή μας, έχουν τα παραπάνω αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη, αφού αντίστοιχα φαινόμενα έστω και μικρότερης έκτασης έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν πάρθηκε κανένα προληπτικό μέτρο.

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις μας αφήνουν στο έλεος των καιρικών φαινομένων, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις δουλειές μας, το μέλλον μας.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Να καταγραφούν όλες οι ζημιές, σε σπίτια, αγροτικές-κτηνοτροφικές καλλιέργειες και εκτάσεις.
  • Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της περιοχής μας, εξολοκλήρου, χωρίς εξαιρέσεις.
  • Να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.
  • Να αποκατασταθεί η σύνδεση των χωριών μας και οι αγροτική δρόμοι για την πρόσβαση στα χωράφια μας, στις δουλειές μας.
  • Να φτιαχτούν αντίστοιχα έργα υποδομής, που να εξασφαλίζουν ότι δεν θα ξανασυμβούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Μπίκας Αλέξανδρος


ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ....

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.


ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ, ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:



1) 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ  ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


2) 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.


3) 5,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ 8 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.


4) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 115,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.



ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.






 
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΙ Ε.ΣΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΙΒΙΛΑΚΗΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ


ΤΗΛ. 6942074243 - E-MAIL: giannisvivilakis.esy@gmail.com




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια